Programare
Onlinie

Sună-ne
0742.189.609

Cabinet stomatologic Galati

 • CE TREBUIE SA FACEM PENTRU A AVEA O RESPIRATIE PLACUTA
  Pentru a va ajuta sa aveti o respiratie mai placuta:
  • faceti gargara cu apa de gura;
  • periati-va dintii, limba, cerul gurii si gingiile de cel putin doua ori pe zi cu pasta de dinti;
  • folositi ata dentara cel putin o data pe zi;
  • adoptati o dieta saraca in grasimi si bogata in fructe si vegetale;
  • mancati mai putina carne;
  • nu fumati si nu folositi alte produse de tutun, cum ar fi tutun de prizat sau de mestecat;
  • evitati mancarurile si bauturile care cauzeaza respiratia neplacuta, cum ar fi usturoiul sau bauturile alcoolice;
  • mancati la intervale regulate. Dieta sau saritul meselor pot scadea productia de saliva cauzand respiratia urat mirositoare;
  • mestecati guma de mestecat fara zahar, sugeti bomboane de menta fara zahar, beti apa, mai ales daca aveti gura uscata;
  • incercati batoanele mentolate, care contin ingredientele din apa de gura si care vi se dizolva in gura;
  • indepartati protezele mobile, puntile mobile, protezele partiale sau aparatele ortodontice si spalati-le o data pe zi sau conform indicatiilor stomatologului. Bucatele de mancare sau bacterii se pot aduna in acestea, cauzand respiratia neplacuta;
  • folositi apa de gura pentru indepartarea temporara a respiratiei urat mirositoare. Plimbati-o prin gura aproximativ 30 de secunde inainte de a o scuipa;
  • efectuati controale dentare regulate;
 • Cum ii convingem pe copii sa mearga la dentist?
  Copiii nu pot să conştientizeze, spre deosebire de adulţi, importanţa vizitei regulate la medicul dentist.
  De aceea trebuie să ne folosim de mici trucuri pentru a ajuta ca aceasta să fie cât mai plăcută pentru copil
  Copiii nu pot să conştientizeze, spre deosebire de adulţi, importanţa vizitei regulate la medicul dentist.
  De aceea trebuie să ne folosim de mici trucuri pentru a ajuta ca aceasta să fie cât mai plăcută pentru copil
  - Nu trebuie să aşteptăm până apare durerea! Prima vizită se face o data cu apariţia primilor dinţişori( la aproximativ 1 an). E foarte important datorită faptului ca dinţii sunt sănătoşi iar copilul şi medicul dentist se întâlnesc într-o atmosfera relaxantă şi prietenoasă. În plus medicul vă poate sfătui cu privire la o igienă orală riguroasă şi un regim alimentar echilibrat.
  - Părinţii trebuie să fie un exemplu arătând o atitudine pozitivă faţă de vizita la medicul dentist. Nu trebuie menţionate experienţele negative proprii deoarece teama părinţilor se transmite şi copiilor. Dacă există posibilitate, lăsaţi copii să vă asiste în cabinet atunci când mergeţi la dentist pentru a se putea convinge că nu li se poate întâmpla nimic rău.
  - Părinţii îi pot pregăti pentru prima vizită în cabinetul dentar arătându- le poze prietenoase sau filmuleţe educative în acest scop, sau să le povestească întâmplări haioase, frumoase cu medici dentişti.
  Vizita nu trebuie pregătită cu un efort exagerat pentru a nu căpăta o importanţă prea mare declanşând neliniştea celor mici.
  - Copilului trebuie să i se explice concis unde va merge, de ce va merge, ce i se va întâmpla si cel mai important, ce înseamnă sănătatea dentară, pe înţelesul lui.
  - Nu trebuie menţionate cuvintele „frică” sau „durere”, de exemplu „nu trebuie să îţi fie frică” sau „nu o să te doară deloc”, „nu îţi face nimic” pentru că inducem teama copilului.
  - Să se evite ameninţările de genul „ dacă nu te speli pe dinţi te duc la dentist!”. Trebuie încurajat să se perieze pe dinţi după fiecare masă iar ca recompensă, de două ori pe an, va face o vizită medicului dentist care îl va premia în funcţie de sănătatea dinţişorilor lui.
  - La prima lui vizită copilul trebuie să fie odihnit şi însoţit de unul dintre părinţi, urmând ca ulterior, după ce medicul îi câştigă încrederea şi stabileşte o legătură independentă cu acesta, să rămână singur (neînsoţit) în sala de tratament.
  - La finalul fiecărei vizite copilul trebuie felicitat, încurajat, lăudat şi răsplătit cu o îmbrăţişare, nu recompensat cu o mulţime de cadouri costisitoare.
  - Unii copii au nevoie de cateva sedinte de acomodare pentru a se familiarizacu atmosfera din sala de tratamente. Nu trebuie sa consideram un eec daca copilul nu va dori sa se aseze chiar in prima sedinta pe fotoliul dentar. Cu sprijin din partea parintilor si incurajati de medicul dentist, acesta va descoperi treptat echipa si aparatura specifica cabinetului de medicina dentara.
  E mult mai bine sa castigam increderea copilului dumneavoastra treptat decat sa-l pierdem definitiv inca de la prima vizita
  - Recompensându-l exagerat el va înţelege că a fost de fapt un „erou” premiat pentru experienţa traumatizantă căreia tocmai i-a făcut faţă.
  - Pentru un plus de suport psihologic benefic, copilul poate să aducă în cabinet jucăria preferată sau chiar un prieten
  - Este foarte important regimul alimentar al copilului, să nu se administreze băuturi dulci din sticlă sau biberon pentru a adormi, ci cât mai multe fructe şi legume proaspete în timpul zilei. Preferabil este ca ultima masă a copilului mic (sugar), să fie un biberon cu apă, iar in caz contrar să se şteargă gingiile, limba si obrajii cu un tifon curat şi umed. După erupţia primului dinte se face periajul dentar obligatoriu cu o periuţă cu peri moi, specială, în funcţie de vârsta copilului.
  Nu este dificil să îţi convingi copilaşul să meargă la medicul dentist. Depinde doar de tine, ca părinte, cum vei reuşi să îi explici importanţa menţinerii unui zâmbet frumos şi sănătos.
  Prevenirea cariilor este cea mai bună metodă de a convinge copiii să meargă la dentist cu plăcere!
 • Indicatii dupa extractia dentara
  Recomandam:
  • Mentinerea compreselor timp de 2 ore dupa interventie, apoi se arunca.
  • Alimentatie moale si in general lichida: supa, piure, compot, budinca (la temperatura camerei);
  • Masticatia sa fie efectuata pe partea opusa celei in care s-a facut extractia.
  Nu recomandam:
  • Clatirea cu apa sau ceai de musetel si consumul de bauturi acidulate in ziua extractiei;
  • Scobirea alveolei;
  • Consumul de bauturi alcoolice si tutun;
  • Consumul de alimente fierbinti sau prea reci, produse lactate si alimente tari 2-3 zile;
  • Periajul dintilor, care va fi reluat abia a doua zi, fara a atinge plaga cu periuta de dinti.
  Controlul post-extractional este OBLIGATORIU la oricare semn de evolutie nefavorabila a plagii (sangerari, dureri) in zilele urmatoare.

0742.189.609

Luni - Miercuri: 12 - 20 Joi - Vineri: 08 - 16 Sambata - Duminica: Inchis

cabinet-dentar-galati.ro

drchiriladaniela@gmail.com

Programare

Online